Boerderij te Heeze op een zomerse dag

Willy-Sluiter-boerderij-te-Heeze-op-een-zomerse-dag W. Sluiter ( Amersfoort 1893 – 1949 Den Haag ), olieverf op doek, 41 x 46 cm, gesigneerd rechts onder.

Vanaf 1894 bracht Sluiter de zomers door in het Brabantse dorp Heeze.

Dit kunstenaarsdorp was populair doordat kunstenaars als de Haagse School schilder Paul Gabriel er schilderde. Ook Suze Robertson, de Dordtse schilder Roland Larij en later Jan Sluijters, kwamen er met regelmaat.

Een ander belangrijk contact in Heeze was B.J. Blommers. Deze adviseerde Sluiters vader om zijn zoon naar de Rotterdamse Academie te sturen.

Het schilderij ‘Boerderij te Heeze’ van de jonge Willy Sluiter kan zonder veel moeite worden toegeschreven aan een landschapsschilder die geheel in overeenstemming met de nieuwe opvattingen direct of indirect naar de natuur werkt.